Αποτρίχωση με laser Alexandrite

Το Laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο, ασφαλή και με σίγουρα αποτελέσματα.  Η ενέργεια της εστιασμένης δέσμης φωτός του laser απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τριχοφυΐας στον θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει, αφήνοντας άθικτο τον παρακείμενο ιστό. Έτσι δεν προκαλούνται ανεπιθύμητες αντιδράσεις και μπορεί να εφαρμοστεί σ’ όλο το σώμα.

Ο πόνος με το laser Αλεξανδρίτη είναι ανεκτός, ήπιος και εξατομικευμένος, καθώς εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας και φυσικά τη διαφορετική ανοχή που έχει ο κάθε άνθρωπος στα διάφορα είδη πόνου.
Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, μία συσκευή ειδικά ενσωματωμένη σε κάθε μηχάνημα «παγώνει» την περιοχή για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τον παλμό του laser, εξασφαλίζοντας μειωμένη αίσθηση του πόνου, καθώς ενεργεί σαν αναισθητικό.

Η αίσθηση που αφήνει στο σώμα η εφαρμογή της θεραπείας Αλεξανδρίτη είναι αίσθηση ήπιου  καψίματος, η οποία όμως δεν έχει διάρκεια και υποχωρεί μετά από 1-2 δευτερόλεπτα. Στην πορεία των συνεδριών, το κάψιμο αλλά ο όποιος πόνος μειώνονται αισθητά, καθώς μειώνεται και η πυκνότητα της τριχοφυΐας και οι τρίχες είναι πιο αραιές και αδύναμες.

 

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται

Το laser Αλεξανδρίτη μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και το σώμα, οπουδήποτε εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. (πόδια, χέρια, κοιλιά, μέση, στήθος, πλάτη, μασχάλες, θηλές, άνω χείλος, ζυγωματικά, φαβορίτες, πιγούνι, μύτη, αυτιά).

 

Διάρκεια και αριθμός συνεδριών

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από τις επιλεγμένες περιοχές εφαρμογής κάθε φορά. Ενδεικτικά, η διάρκεια μιας συνεδρίας laser στο πρόσωπο, μπικίνι η τις μασχάλες είναι10-15 λεπτά, ενώ για όλη την επιφάνεια των ποδιών απαιτείται συνήθως 1 ώρα.

Συνήθως, οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιάστημα 2 μηνών.

Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια του αποτελέσματος της αποτρίχωσης με laser Αλεξανδρίτη, εξαρτώνται από το φύλο, την ποιότητα της τρίχας, το χρώμα της επιδερμίδας (φωτότυπος), την  ανατομική περιοχή καθώς και την τυχόν ύπαρξη ορμονικών διαταραχών, ωστόσο η εξατομίκευση της θεραπείας στο Opsi Derma Clinic εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Αποτελέσματα Laser Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι καθόλα ασφαλής και αποτελεσματική. Ήδη από την πρώτη συνεδρία φαίνεται η διαφορά, αλλά μετά τις 3 πρώτες συνεδρίες ο βαθμός εξάλειψης της τριχοφυΐας είναι εντυπωσιακός.  Με το laser, οι θύλακες καταστρέφονται οριστικά, ενώ η υφή της τρίχας γίνεται ολοένα πιο απαλή.

 

Laser Αλεξανδρίτη και ορμονοεξαρτώμενες περιοχές

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι οι περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη τριχοφυΐα, λόγω υπερίσχυσης των ανδρογόνων έναντι των οιστρογόνων.  Ένα από τα συνηθέστερα σύνδρομα που ευθύνονται για αυξημένη τριχοφυΐα είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ορμονικές διαταραχές, απαιτούνται συνήθως περισσότερες συνεδρίες laser αποτρίχωσης, ενώ στο Opsi Derma Clinic συστήνουμε παράλληλο έλεγχο και ρύθμιση των ορμονών από ενδοκρινολόγο.

 

Αποτρίχωση laser Αλεξανδρίτη και άνδρες

Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά και όταν στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες.

Επίσης, σχεδόν πάντοτε πλέον αποτρίχωση με laser κάνουν οι αθλητές υψηλών επιδόσεων στην κολύμβηση, την ποδηλασία ή τον στίβο, καθώς η τριχοφυΐα προβάλλει έντονη αντίσταση και αυξάνει τους χρόνους τερματισμού.

Στην πλειοψηφία τους, οι άνδρες κάνουν αποτρίχωση σε ώμους, πλάτη, κοιλιά, θώρακα, μύτη, μεσόφρυο, ζυγωματικά, άνω & κάτω άκρη.

 

Laser Αλεξανδρίτη και εγκυμοσύνη – θηλασμός

Στην Opsi Derma Clinic συνιστούμε να αποφεύγεται το laser αποτρίχωσης κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.  Στο δεύτερο τρίμηνο, και πάντα σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο, μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτρίχωση σε περιοχές μικρές, με λίγη τριχοφυΐα, ενώ στο μπικίνι καλό είναι να αποφεύγεται.  Στο τρίτο τρίμηνο, το laser επιτρέπεται ελεύθερα.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, συνιστάται να αποφεύγεται, καθώς όταν καταστρέφεται η τρίχα, δημιουργούνται μικρές ποσότητες θείου και αμμωνίας, που μέσα από το αίμα μπορούν να περάσουν και στο μητρικό γάλα.

 

Ασφάλεια laser Αλεξανδρίτη

Το laser Αλεξανδρίτη  αποτελούν την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, καθώς αφήνουν ανέπαφους τους γειτονικούς ιστούς του δέρματος.

Επίσης, οι επιχώριοι λεμφαδένες βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα, όπου το laser δεν μπορεί να εισχωρήσει, καθώς φτάνει μέχρι τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών της εκάστοτε περιοχής.

Όσον αφορά στην προστασία των ματιών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών για όλους τους παρευρισκόμενους, τα οποία  καλύπτουν την όραση στο ανάλογο μήκος κύματος του λέιζερ.

Σχετικές αντενδείξεις μπορεί να θεωρηθούν η φωτοευαισθησία, η φωτοδερματίτιδα και η λήψη φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων, ενώ ως ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να θεωρηθούν ο τοπικός ερεθισμός που υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες ή το οίδημα του θύλακα των τριχών, το οποίο και αυτό υποχωρεί μέσα στην ημέρα.

 

Πριν και μετά τη θεραπεία: Οδηγίες

Πριν από κάθε συνεδρία Laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη απαιτείται κούρεμα η ξύρισμα των τριχών της περιοχής, καθώς το laser στοχεύει στη ρίζα και όχι στο ελεύθερο στέλεχος αυτών.

Επιπλέον:

  • Αποφύγετε οποιασδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης επεμβαίνει στον θύλακα της τρίχας (κερί, ηλεκτρικές συσκευές αποτρίχωσης, αποτριχωτικές κρέμες, κλωστή, τσιμπιδάκι) καθώς και τη χρήση ξανθυντικών τις προηγούμενες 2-4 εβδομάδες, καθώς διαταράσσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και δεν επιτρέπουν στο laser να αναγνωρίσει την τριχοφυΐα..
  • Αποφύγετε την έντονη έκθεση στον ήλιο και όλες τις μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τη θεραπεία.

 

Μετά τη συνεδρία Laser Αποτρίχωσης Σώματος

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό ερύθημα και οίδημα (πρήξιμο) σε κάθε θύλακα της τρίχας, το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Η αίσθηση ελαφρού καψίματος ή κνησμού (φαγούρας) είναι φυσιολογικές μετά την εφαρμογή του laser και εξασθενούν σε σύντομο χρονικό διάστημα

Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ενυδατικές κρέμες και κρύα επιθέματα ή παγοκύστες, τις οποίες συστήνει η δερματολόγος, καθώς και αντηλιακή κρέμα για την προστασία των περιοχών από τον ήλιο.

Επιπλέον:

  • Αποφύγετε να εκτεθείτε στον ήλιο τις επόμενες 24-48 ώρες.
  • Αποφύγετε οποιαδήποτε έκθεση σε θερμά ερεθίσματα (καυτό μπάνιο, τζακούζι, κτλ) αλλά και οποιαδήποτε μηχανική χρήση στις αποτριχωμένες περιοχές για μία ολόκληρη μέρα.
  • Αποφύγετε το χλώριο (πισίνα) για μία ολόκληρη μέρα.