Βαθύς Καθαρισμός

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια βασική θεραπεία περιποίησης για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Ο κύριος στόχος της είναι να απομακρύνει από το δέρμα τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια του σμήγματος. Με απλά λόγια, ο βαθύς καθαρισμός βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Στο Opsi Derma Clinic, πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, ταχύτητα αλλά και έμφαση στη λεπτομέρεια. Πολύ συχνά, αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα πλάνο θεραπειών, ιδίως σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα ή ένας άντρας ταλαιπωρείται από κάποιο είδος ακμής. Επιπλέον, ενδείκνυται για άτομα που επιθυμούν μια απλή, γρήγορη και αποδοτική θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος.

Όταν ο Βαθύς Καθαρισμός δεν γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τα οποία καθορίζονται ανάλογα με τον τύπο δέρματος όπως θα δούμε παρακάτω), οι πόροι φράζουν και η λιπαρότητα αρχίζει να διαχέεται στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την ανταλλαγή νερού και οξυγόνου με την ατμόσφαιρα.

Δύο με τρεις εβδομάδες μετά τον βαθύ καθαρισμό, εσωτερικές λειτουργίες όπως η οξυγόνωση, η ενυδάτωση και η αποτοξίνωση βελτιώνονται αισθητά, ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά τη λάμψη και την υγεία που μέχρι πρότινος του έλειπε.

 

Πώς γίνεται;

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου διαρκεί περίπου 2 ώρες στο σύνολό του, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πόσο έντονα είναι τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτό. Η διαδικασία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και περιλαμβάνει απολέπιση, απομάκρυνση του σμήγματος και περιποίηση της επιδερμίδας.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά στάδια είναι τα ακόλουθα:

  • Απομάκρυνση του μακιγιάζ με τη χρήση του γαλακτώματος και της λοσιόν.
  • Peeling μηχανικό ή με οξέα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος
  • Χρήση του ατμού από ειδικό για τη διάνοιξη των πόρων.
  • Διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις, με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.
  • Κατοχύρωση της αντισηψίας του δέρματος με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων.
  • Εφαρμογή μάσκας προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
  • Τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας.

 

Με ποια συχνότητα πρέπει να γίνεται;

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιείται ο βαθύς καθαρισμός προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Με βάση αυτό το δεδομένο προκύπτουν τα παρακάτω γενικά στοιχεία:

Κανονικό δέμα: 1 φορά τον χρόνο

Μικτό δέρμα: 2-3 φορές τον χρόνο

Ξηρό δέρμα:  1 φορα τον χρονο

Λιπαρό δέρμα: Κάθε 2 μήνες

Ακνεϊκό δέρμα: Κάθε 20-30 μέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή

 

Ποια είναι τα οφέλη;

Πέρα από το κομμάτι της υγιεινής, ο βαθύς καθαρισμός συνδέεται με μια σειρά από οφέλη. Τα βασικότερα από αυτά είναι:

  • H απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων
  • Η λείανση της επιδερμίδας
  • Η ενυδάτωση & η λάμψη του προσώπου
  • Η βελτίωση της απορροφητικότητας του δέρματος που καθιστά ευκολότερη την εφαρμογή δερμοκαλλυντικών προϊόντων.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Τελευταία μάλιστα παρατηρείται μια δυναμική παρουσία των αντρών στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης, για λόγους που αφορούν τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην υγεία του προσώπου. Επιπλέον, σε βαθύ καθαρισμό μπορούν να υποβληθούν με απόλυτη ασφάλεια και παιδιά, αφού προηγηθεί η σχετική έγκριση από γιατρό.

Πολύ συχνά, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί επικουρική θεραπεία πριν την έναρξη των θεραπειών laser αντιμετώπισης της ακμής, προκειμένου να γίνει μηχανική διάνοιξη και αποσυμφόρηση των διαφόρων ακνεϊκών βλαβών (φαγέσωρες, κύστεις).

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ανησυχία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένου του καλοκαιριού.

 

Τι κάνουμε μετά τη θεραπεία;

Συνήθως μετά τη θεραπεία ακολουθεί ένας ήπιος δερματικός ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, ο οποίος παρέρχεται μέσα στην επόμενη ώρα. Την ίδια μέρα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην ιδρώσουμε πολύ στο γυμναστήριο και να μην ακουμπήσουμε βρώμικες πετσέτες ή επιφάνειες. Συνιστάται επίσης να αποφύγουμε τη χρήση έντονου μακιγιάζ και κυρίως make-up με σύνθεση η οποία μπορεί να φράξει τους πόρους. Αντίθετα, προτείνονται προϊόντα με ελαφριά σύνθεση.

Σε περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί peelings με οξέα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία και να χρησιμοποιείται για 15 μέρες απαραίτητα αντηλιακό προσώπου.

Ένα ακόμα βασικό μετα-θεραπευτικό tip είναι ο τακτικός καθαρισμός του δέρματος, πρωί και βράδυ. Το πρωί για να εξαλείψουμε τις τοξίνες που εκκρίνει το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας και το βράδυ για να απομακρύνουμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ, εάν αυτό υπάρχει.

Ακόμη, την εβδομάδα αμέσως μετά τον βαθύ καθαρισμό θα πρέπει να αποφεύγονται θεραπείες που ενδέχεται να προκαλέσουν ελεγχόμενο τραυματισμό στο δέρμα μας, όπως π.χ. Laser IPL, peeling με οξέα και θεραπείες RF προσώπου. Oι ειδικοί επιστήμονες του Opsi Derma Clinic φροντίζουν να μας προστατέψουν από κάθε τέτοιο πιθανό κίνδυνο, αποτρέποντάς μας από τις συγκεκριμένες θεραπείες.

Με όλα τα παραπάνω, οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει ο βαθύς καθαρισμός για το πρόσωπό μας διατηρούνται περισσότερο, εξασφαλίζοντας μια υγιή όψη και μια αίσθηση ανανέωσης που έχει θετική επίδραση τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην ψυχολογία μας.