Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου

Η πιο διαδεδομένη πράξη αισθητικής στον ιατρικό κόσμο!

Η νεανική εμφάνιση είναι μία από τις προτεραιότητές μας για εμάς τις γυναίκες όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Πώς ,όμως, να την αποκτήσουμε με την ελάχιστη παρέμβαση;

 

Τί  είναι η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου ακριβώς;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία αποτελεί την πιο αποτελεσματική απάντηση στη γήρανση του δέρματος έναντι του χρόνου, της κληρονομικότητας, των κλιματικών συνθηκών, του καπνίσματος και της κακής διατροφής. Οι λεπτές και επιφανειακές ρυτίδες, η αφυδάτωση, η χαλάρωση και το θαμπό δέρμα είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που έρχεται να δώσει λύση η ενέσιμη μεσοθεραπεία. Πραγματοποιείται με ενέσεις υαλουαρονικού οξέος ή βιταμινών για λείανση και πλήρωση ρυτίδων και προσφέρει άμεσο αισθητό αποτέλεσμα και εμφανή σύσφιξη. Βασίζεται στην εναπόθεση θρεπτικών συστατικών στο δέρμα ή υποδερμικά με την τεχνική των μικρό – ενέσεων. Στοχεύει στην ενίσχυση και βελτίωση της υφής, της σύστασης, της ποιότητας και της όψης του δέρματος. Το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, σφριγηλότητα, καθαρότητα και λάμψη. Η τεχνική οφείλει το όνομά της στον τρόπο χορήγησης του υλικού.

 

Πώς ακριβώς γίνεται;

Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας, ο γιατρός εγχέει το ειδικό για την κάθε περίπτωση σκεύασμα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με πολλά, μικρά τσιμπήματα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η άμεση επίλυση του εκάστοτε προβλήματος λόγω της εγγύτητας του φαρμάκου στη πάσχουσα περιοχή. Μπορεί να γίνει με το χέρι ή με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού.

 

Πού στοχεύει;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας, το χόριο, το οποίο αποτελείται κυρίως από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και την στήριξη της επιδερμίδας.

 

Είναι επώδυνο, γιατρέ μου;

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη χάρη στη σωστή εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας και χάρη στο γεγονός πως η βελόνα παραμένει σε ένα αρκετά επιφανειακό επίπεδο, καλά ανεκτό για τον ασθενή.

 

Είναι για όλους;

Ναι. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τις  ευεργετικές δράσεις αντιοξειδωτικών βιταμινών, του ενυδατικού υαλουαρονικού οξέος ή τις αντιγηραντικές ιδιότητες κάποιων ειδικών σκευασμάτων- κοκτέιλ που αντιμετωπίζουν πολύπλευρα το πρόβλημα της φωτογήρανσης. Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες ουσίες μεμονωμένες ή σε συνδυασμό με άλλες ώστε να επιτύχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μια και οι ανάγκες του δέρματος σπάνια περιορίζονται σε μία.

 

Σε ποιες ανάγκες μπορεί να βοηθήσει η αισθητική μεσοθεραπεία προσώπου;

  • Αφυδάτωση

Από τα συνηθέστερα προβλήματος της επιδερμίδας από την ηλικία των τριάντα είναι η αφυδάτωση. Επιπρόσθετα, η παραγωγή υαλουαρονικού οξέος μειώνεται αισθητά μετά από αυτή την ηλικία και πάνω. Το υαλουαρονικό  οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό με μια απορρόφηση των 1000 μορίων νερού ανά ένα μόριό του. Η μεσοθεραπεία έρχεται να αναπληρώσει την έλλειψή του.

  • Επιφανειακές λεπτές ρυτίδες

Για τις πρωτοεμφανιζόμενες ρυτίδες που ξεκινούν από νεαρή ηλικία αν δεν παρέμβουμε εγκαίρως με το πέρασμα του χρόνου γίνονται όλο και βαθύτερες και περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η ενασιμη μεσοθεραπεία μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την εξέλιξή τους χάρη στην ενυδάτωση και την αντιγήρανση που προσφέρει.

  • Χαλάρωση προσώπου

Είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στο δέρμα. Αυτά οφείλονται στη μείωση παραγωγής ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αισθητική μεσοθεραπεία ενεργεί ταυτόχρονα με δύο τρόπους στο να διεγείρει τη παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου. Από τη μία χρησιμοποιώντας ουσίες όπως οι : DMAE, VITC, VITE και από την άλλη με τη διέργεση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο από το ίδιο το τσίμπημα της βελόνας.

  • Δέρμα θαμπό και άτονο

Στο λεγόμενο οξειδωτικό στρες που αποτυπώνεται στην επιδερμίδα δίνοντάς του μια θαμπή και άτονη όψη συμβάλλουν η χρόνια έκθεση στον ήλιο, η χαμηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την αναπνοή των κυττάρων μας που υπολειτουργούν με αυτές τις συνθήκες και υποφέρουν.

 

Πώς θα είμαι μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη μεσοθεραπεία, μπορεί να υπάρξουν μικροί ερεθισμοί  και πιθανώς εκχυμώσεις στο δέρμα του προσώπου στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας οι οποίοι υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες. Μπορούν να καλυφθούν με μεικ-απ ακόμα και αμέσως από τη θεραπεία. Η αισθητική μεσοθεραπεία μπορεί να συμπεριληφθεί στις θεραπείες εκείνες με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και σε αυτές που μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε στη καθημερινότητά μας.

 

Μπορώ να την κάνω οποιαδήποτε εποχή του χρόνου;

Επειδή δεν προκαλείται μεγάλος ερεθισμός στο δέρμα, όπως είπαμε, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ακόμα και στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με έντονη ηλιοφάνεια.

 

Κάθε πότε μπορώ να την κάνω;

Η συχνότητα των εφαρμογών καθορίζεται από τις ανάγκες και τα επίπεδα φωτογήρανσης της κάθε επιδερμίδας καθώς και από το ποιο υλικό θα επιλέξουμε. Η επανάληψη κάποιων σκευασμάτων απαιτούν επανάληψη ανά μήνα ενώ άλλα διατηρούν το αποτέλεσμά τους για πολύ περισσότερο. Συνηθίζεται οι αρχικές συνεδρίες να γίνονται συχνότερα και να συντηρούμε το αποτέλεσμα σε τακτά  χρονικά διαστήματα.

 

Το σίγουρο είναι πως η ενέσιμη μεσοθεραπεία συνιστά την ιδανική μέθοδο ανανέωσης του δέρματος προσφέροντάς του μια πιο φρέσκα και λαμπερή όψη από την ίδια κιόλας μέρα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.