Μεσοθεραπεία Σώματος

Η Μεσοθεραπεία Σώματος είναι μια ανώδυνη επεμβατική θεραπεία που στοχεύει στη μείωση του του τοπικού πάχους, τη λιπόλυση και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Αποτελεί μια ασφαλή, αποτελεσματική και ανώδυνη λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τις χειρουργικές-επεμβατικές μεθόδους, αφήνοντας το δέρμα σμιλευμένο και σφριγηλό.

Πέρα από τη Μεσοθεραπεία Σώματος, ιδιαίτερα διαδεδομένες στο χώρο της σύγχρονης ιατρικής είναι η Μεσοθεραπεία Προσώπου (πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης, ενυδάτωση, σύσφιξη και λάμψη), αλλά και η Μεσοθεραπεία Μαλλιών (καταπολέμηση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας, αντιμετώπιση της ξηρότητας του τριχωτού της κεφαλής και αναδόμηση των μαλλιών).

 

Πώς εφαρμόζεται;

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του OPSI DERMA CLINIC εφαρμόζει τη Μεσοθεραπεία Σώματος τηρώντας όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που εξασφαλίζουν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία, μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας. Οι πολλαπλοί νυγμοί διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα εισχωρούν στο δέρμα ουσίες με λιποδιαλυτικές, αποιδηματικές, συσφικτικές ιδιότητες, που στοχεύουν στους υποδοχείς των λιποκυττάρων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή λίπους (Υποδοχείς Α) και την απώλεια λίπους (Υποδοχείς Β). Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασία είναι η λιποδιάλυση, η μείωση της κυτταρίτιδας, η μείωση του τοπικού πάχους και η σύσφιξη της πάσχουσας περιοχής του σώματός μας.

Οι κυριότερες ουσίες που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της Μεσοθεραπείας είναι η φωσφατιδυλοχολίνη (σε συνδυασμό με τον διαλύτη της το δεοξυχολικό οξύ), η L-Carnitine, το οργανικό πυρίτιο, καθώς επίσης και το εκχύλισμα αγκινάρας και DMAE.

Στο OPSI DERMA CLINIC, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του σώματος και με πολύτιμο οδηγό την εμπειρία του επιστημονικου προσωπικου του δημιουργείται  ένα εξειδικευμένο μείγμα από τις παραπάνω ουσίες και σχεδιάζει το πρωτόκολλο της θεραπείας.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η Μεσοθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που επιθυμούν να δουν μια δραστική και άμεση αλλαγή στο σώμα τους, άντρες και γυναίκες.

 

Πότε και πού εφαρμόζεται η θεραπεία;

Κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να έχει μια σωστή κατανομή λίπους στο σώμα του, οφείλει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή και να διατηρεί μια καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο πολλές φορές η συσσώρευση λίπους δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τις παραπάνω μεθόδους. Εκεί ακριβώς ξεκινάει η πολύτιμη συνεισφορά της Μεσοθεραπείας.

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες εφαρμόζεται συνήθως είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, οι βραχίονες, οι κνήμες, τα γόνατα και τα μπράτσα.

 

Αποτελέσματα

Η Μεσοθεραπεία σώματος έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη για το σώμα και την επιδερμίδα μας. Τα πιο βασικά από αυτά είναι:

 

  • Απώλεια τοπικού λίπους
  • Βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος
  • Ορατή μείωση όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας)
  • Επανασχεδιασμός περιγράμματος σιλουέτας

 

Αριθμός συνεδριών

Το αποτέλεσμα της Μεσοθεραπείας Σώματος είναι άμεσο και ολοκληρώνεται μετά από 3-6 συνεδρίες. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου και το μέγεθος του προβλήματός του. Το ίδιο ισχύει και για το χρόνο που απαιτείται για την κάθε συνεδρία, με τη μέση διάρκεια να υπολογίζεται στα 20 λεπτά.

 

Αποθεραπεία

Κατά τη Μεσοθεραπεία Σώματος δεν υπάρχουν σημαντικές επιπλοκές. Ένα μικρό οίδημα, ένα ερύθημα και ένας ελαφρύς πόνος είναι συνηθισμένες αντιδράσεις του οργανισμού που υποχωρούν πλήρως με το πέρασμα των ημερών. Το έμπειρο προσωπικό της OPSI DERMA CLINIC είναι στο πλευρό των ανθρώπων που υποβάλλονται σε Μεσοθεραπεία Σώματος, απαντώντας σε απορίες και δίνοντας οδηγίες για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στις καθημερινές εργασίες.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Λόγω των μικροενέσεων στις οποίες υποβάλλεται το σώμα κατά τη διάρκεια της Μεσοθεραπείας, το δέρμα θα πρέπει να διατηρείται καθαρό. Ως εκ τούτου συνιστάται να αποφεύγονται οι κρέμες για μερικές ημέρες. Όταν η θεραπεία εφαρμοστεί σε μια μεγάλη περιοχή του σώματος (π.χ. κοιλιά), συνιστάται ελαστική περίδεση για τον περιορισμό του οιδήματος, ή λεμφικό μασάζ από ειδικό για τις δύο πρώτες μετεπεμβατικές ημέρες.

 

Συνδυασμοί

Η Μεσοθεραπεία Σώματος είναι μια αυτάρκης επιστημονική μέθοδος, με καταλυτική επίδραση στην τοπική λιποδιάλυση και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Παρ’ ολ’ αυτά, για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί κατάλληλα με Κρυολιπόλυση, Cavitation και Ραδιοσυχνότητες RF. Το έμπειρο προσωπικό του OPSI DERMA CLINIC διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, την πείρα και τη γνώση της τεχνολογίας για την εξασφάλιση ενός σμιλευμένου και σφριγηλού δέρματος, γεμάτου υγεία.