Δερμοανάλυση Προσώπου

Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόσωπό μας δείχνει άψογο, χωρίς ατέλειες, δυσχρωμίες και ρυτίδες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημάδια γήρανσης τα οποία δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι και ετοιμάζονται πολύ σύντομα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Με τον όρο «Δερμοανάλυση Προσώπου» εννοούμε τον προσδιορισμό της κατάστασης του δέρματος, μέσω της πλέον σύγχρονης μεθόδου διάγνωσης των βλαβών του δέρματος, η οποία καταφέρνει να προσδιορίσει την ελαστικότητα, την υδάτωση και τα επίπεδα χαλάρωσης της επιδερμίδας. Στην ουσία, μέσα από τη χρήση τρισδιάστατης εικόνας, πραγματοποιείται μικροσκοπική ανίχνευση πόρων, κηλίδων και ρυτίδων του δέρματος, καθώς και προσδιορισμός χρωματικών αλλοιώσεων, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην ακριβή αποκατάσταση τυχόν αναγκών, βλαβών ή παθήσεων.

 

Μέθοδος εκτέλεσης Δερμοανάλυσης

Στο Opsi Derma Clinic η δερμοανάλυση πραγματοποιείται με υπερσύγχρονα συστήματα 7ης γενιάς,  τα οποία διαθέτουν δυνατότητα τρισδιάστατης και πολυφασματικής απεικόνισης, επιτυγχάνοντας μία σε βάθος ανάλυση του δέρματος και όλων των αναγκών του. Η λεπτομερής αυτή ανάλυση του δέρματος, τόσο των στοιχείων του που είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά και εκείνων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, όχι μόνο εξασφαλίζει μία σίγουρη, ορθή, αντικειμενική και επιστημονική διάγνωση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζει ή ετοιμάζεται να εκδηλώσει η επιδερμίδα, αλλά μπορεί και να προβλέψει την εξέλιξή τους.

Τα πάντα μπορούν να εντοπιστούν!  Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χρωματικές δυσχρωμίες, πανάδες, πόροι, βακτήρια, καθώς και κηλίδες από τον ήλιο, όλα μπορούν να διαγνωστούν, να αναλυθούν και να θεραπευτούν στη συνέχεια, επιλέγοντας την κατάλληλη προληπτική-θεραπευτική μέθοδο.

 

Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα του Opsi Derma Clinic, εξασφαλίζει για εσάς ένα πλήρως εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του προσώπου σας και εγγυώνται άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

 

Διαδικασία Δερμοανάλυσης

Η ειδική κάμερα του μηχανήματος του Opsi Derma Clinic, με τη βοήθεια ενός σκάνερ, ενός έξυπνου αισθητήρα και μιας πηγής φωτός (LED), φωτογραφίζει το δέρμα και αρχίζει να αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι βαθύτερες στιβάδες του.  Το πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετό, ώστε να αποκτήσουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης του προσώπου και να προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης.

Στην ουσία, το μηχάνημα αναγνωρίζει πόρους, σμήγμα, δυσχρωμίες, ρυτίδες, επίπεδα αφυδάτωσης και ελαστικότητας, καθώς και τον τόνο του δέρματος.  Στη συνέχεια, και βάσει των ευρημάτων, διαπιστώνεται η έκταση των βλαβών, προσφέρεται διάγνωση και προτείνεται η κατάλληλη θεραπεία με σκοπό την πρόληψη εμφάνισης και επιδείνωσης αλλά και την αντιμετώπιση των υφιστάμενων βλαβών. Η διάρκεια της ειδικής αυτής «φωτογράφησης» είναι περίπου 15-20 λεπτά.

 

Ευρήματα Δερμoανάλυσης Προσώπου

Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο, ωστόσο ο αριθμός αυτών που συμβαίνουν στο δέρμα μας, τα οποία δεν είναι ορατά με γυμνό κάτι και μπορεί να τα εντοπίσει μόνο η κάμερα, είναι πραγματικά εντυπωσιακός.
Ενδεικτικά, τα κλινικά ευρήματα που συνδέονται με τη φωτογήρανση, τα οποία φέρνει στην επιφάνεια η δερμοανάλυση προσώπου είναι τα εξής:

  • Ξηρότητα και τραχύτητα
  • Θαμπάδα λόγω αφυδάτωσης
  • Μειωμένη ελαστικότητα
  • Xαλάρωση της επιδερμίδας
  • Mελαγχρωστικές
  • Eυρυαγγείες
  • Aυξημένες ρυτίδες σε αριθμό και βάθος λόγω της μείωσης κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς επίσης και της σταδιακής καταστροφής του DNA των κυττάρων.

Όλα τα παραπάνω εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου και δεν εκδηλώνονται ξαφνικά.

 

Δερμοανάλυση Προσώπου: Προτεινόμενες θεραπείες

Peelings προσώπου

Τα peelings ανανεώνουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος  και βελτιώνουν την όψη του, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λαμπερό, φρέσκο και υγιές. Υπάρχουν ειδικά peelings που απευθύνονται σε ασθενείς με ακμή,  βαθύτερα peelings που προσφέρουν στην αισθητική βελτίωση των ουλών και άλλων σοβαρών βλαβών, ελαφριά peelings για βαθιά ενυδάτωση και γενική βελτίωση της όψης της επιδερμίδας καθώς και χημικά peelings (ελαφριά ή πιο ενισχυμένα) για πιο ολοκληρωμένη δράση.

Μικροδερμοαπόξεση

Η μικροδερμοαπόξεση βοηθάει στη μηχανική λείανση της επιδερμίδας, προσφέροντας λάμψη και αναδόμηση. Ειδικά σε συνδυασμό με τη μεσοθεραπεία, στην οποία πραγματοποιείται  ανώδυνη έγχυση οξέων φρούτων, βιταμινών και λοιπών ωφέλιμων ουσιών, τα αποτελέσματα πάνω στο δέρμα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

IPL

Η χρήση του παλμικού φωτός (IPL) ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και βοηθάει πολύ στις δερματικές δυσχρωμίες.

Ενέσιμα

Για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ( πρώτων ή βαθιών) συστήνονται ενέσιμες θεραπείες (botox, fillers υαλουρονικού οξέος κ.ά).