Fillers υαλουρονικού

Η θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέως είναι μια ασφαλής μέθοδος για το γέμισμα των ρυτίδων και την αποκατάσταση της υδατικής ισορροπίας, η οποία παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, προσφέροντας μία πιο φρέσκια και νεανική όψη σ’ όλο το πρόσωπο.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Επιπλέον, έχει και λιγότερο συμβατικές χρήσεις, τις οποίες θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

 

Τι είναι το υαλουρονικο οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη, ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, ο οποίος  δεσμεύει το νερό και δίνει σχήμα και όγκο στην επιδερμίδα.

Είναι θεμελιώδης ουσία για το δέρμα και αποτελεί απαραίτητο συστατικό της, καθώς αναδεικνύει τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητά της.

Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικο οξύ μειώνεται. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες καταστάσεις, όπως οι τυχόν αυξομειώσεις βάρους, οι υπερβολικοί μορφασμοί, το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή, οδηγούν το δέρμα  στην πρόωρη γήρανση.

Η ενέσιμη μορφή του υαλουρονικού οξέος είναι απο­λύτως ασφαλής, δοκι­μασμένη και αξιόπιστη, καθώς παράγεται με βιο­σύνθεση και δεν έχει ζωική προέλευση, που θα μπορούσε να ευθύνεται για αλλεργικές αντιδράσεις.

Η εφαρμογή του ενέσι­μου υαλουρονικού οξέος είναι η πιο συχνή και δημοφιλής μη επεμβατική μέθοδος που ανανεώνει την όψη του προσώπου άμεσα, βοηθώντας το να διατηρεί τη φυσική έκφραση που έχει χάσει με την πάροδο των χρόνων. Τα fillers υαλουρονικού ενυδατώνουν το δέρμα, καθώς ελέγχουν το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, προσδίδουν ελαστικότητα και όγκο και αυξάνουν την αντοχή του δέρματος.

 

Εφαρμογή υαλουρονικού οξέως

Πριν ξεκινήσει η έγχυση των fillers υαλουρονικού οξέως, τοποθετείται τοπικά αναισθητική κρέμα, η οποία χρειάζεται 20-30 λεπτά για να δράσει.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέως πραγματοποιείται με μια πολύ μικρή βελόνα και η διάρκεια της εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 5-10 λεπτά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ενδέχεται να εμφανιστούν στην περιοχή ελαφριές κοκκινίλες ή οίδημα, που όμως υποχωρούν από μόνα τους μετά από το πολύ 2 ώρες.

 

Είναι ασφαλή τα fillers υαλουρονικού;

Τα είδη υαλουρονικού οξέως που κυκλοφορούν σήμερα είναι πολύ πιο εξελιγμένα σε σχέση με το παρελθόν.  Εκτός από την ασφάλειά τους, που ούτως ή άλλως ήταν ανέκαθεν δεδομένη, τα νεότερα είδη υαλουρονικού έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και εξασφαλίζουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να κάνει την εφαρμογή εξειδικευμένος ιατρός, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό, αρμονικό και καλαίσθητο.

 

Σημεία Εφαρμογής:

Η θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέως προτείνεται για:

  • Τα ζυγωματικά
  • Τις ρυτίδες παρειών
  • Τη ρινοχειλική αύλακα – τη ρυτίδα που ξεκινάει από τη βάση της μύτης μέχρι το έξω μέρος των χειλιών.
  • Τις ρυτίδες στόματος (γύρω από τα χείλη)
  • Τα χείλη για αύξηση του όγκου
  • Τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • Τις ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσόφρυου
  • Τις ουλές ακμής.

 

Τα fillers υαλουρονικού ως μη συμβατική λύση σε διαφορετικά αισθητικά προβλήματα

 

Μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας

Τα fillers γεμίζουν τις μικρές κοιλότητες κυτταρίτιδας και βελτιώνουν την όψη του σώματος, ανασηκώνοντας ταυτόχρονα το δέρμα.

 

Γέμισμα του κάτω περιγράμματος του προσώπου

Το σαγόνι και γενικότερα το κάτω περίγραμμα του προσώπου μας χάνει τον όγκο του με το πέρασμα των χρόνων, καθώς οι ιστοί χαλαρώνουν. Χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ, ειδικό για την συγκεκριμένη περιοχή, το πηγούνι μπορεί να τονιστεί σωστά ξανά και να δημιουργηθούν πάλι οι κατάλληλες γωνίες στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια περίπου έναν χρόνο.

 

Γέμισμα των λοβών

Οι περισσότερες γυναίκες συνηθίζουν να φοράνε βαριά σκουλαρίκια για χρόνια και αυτό έχει ως συνέπεια να μεγαλώνουν οι τρύπες στα αυτιά και οι λοβοί να χάνουν το σχήμα τους. Τα fillers υαλουρονικού εγχύονται στους λοβούς, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος τους όγκος και να δείχνουν πιο νέοι.

 

Απαλλαγή από τις ρυτίδες στα γόνατα

Μία ακόμα όχι και τόσο διαδεδομένη χρήση των fillers υαλουρονικού οξέως είναι η έγχυσή τους στα γόνατα για την εξάλειψη των λεπτών γραμμών της περιοχής.

 

Περιορισμός των ρυτίδων στους αγκώνες

Όσο μεγαλώνουμε, οι πτυχώσεις που έχουμε στους αγκώνες μας και τα σημάδια χαλάρωσης στην περιοχή γίνονται όλο και πιο έντονα. Με τα fillers υαλουρονικού οξέως επιτυγχάνεται άμεση εξομάλυνση των ρυτίδων και ελαφριά σύσφιγξη!

 

Διάρκεια αποτελεσμάτων

Το αποτέλεσμα που προσφέρουν τα fillers υαλουρονικού υποχωρεί σταδιακά μετά από 12 έως 18 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, με τη μορφή της ενέσιμης μεσοθεραπείας για ενυδάτωση, ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μπορεί η θεραπεία να επαναληφθεί για την καλύτερη δυνατή διατήρηση του αποτελέσματος.