Nήματα PDO & COG

To lifting με νήματα PDO & COG είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος που μειώνει δραστικά τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος. Η μέθοδος αυτή χαρίζει σφριγηλότητα στο δέρμα – και μαζί μια υγιή και νεανική όψη.

Τα νήματα PDO σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου, με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting, ωστόσο αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τα συγκεκριμένα νήματα ακολουθούν αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα.

Τα νήματα COG είναι νήματα άμεσης ανόρθωσης, τα οποία προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, διορθώνοντας έμμεσα τη χαλάρωση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές, όπως στο οβάλ του προσώπου, τις παρειές, τον λαιμό, το ντεκολτέ κ.τ.λ. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος.

Στο Opsi Derma Clinic, με βάση τη γνώση και την πολύτιμη εμπειρία του ο γιατρος επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση, δηλαδή τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Πολλές φορές απαιτείται ένας συνδυασμός νημάτων PDO και COG, ο οποίος παρέχει στο δέρμα την υποστήριξη που χρειάζεται.

 

Πώς πραγματοποιείται το lifting;

Η τοποθέτηση των νημάτων, πραγματοποιείται στο χώρο του του Opsi Derma Clinic χωρίς τομές και αναισθησία, με ειδικές βελόνες που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.

Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεσή της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Η συγκεκριμένη τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην «ανύψωση» των περιοχών που έχουν χαλαρώσει. Τα νήματα (μονόκλωνα, πολύκλωνα, με κώνους cog, στριφτά ή και άμεσης ανόρθωσης) τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και σύμφωνα με την κρίση του ιατρού.

 

Διάρκεια και επιπλοκές

Το lifting με νήματα PDO & COG πραγματοποιείται με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας και ως εκ τούτου είναι εντελώς ανώδυνο.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και το άτομο που έχει υποβληθεί σε αυτήν μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν παρουσιάζει επιπλοκές, παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα (π.χ εκχυμώσεις).

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO γίνονται ορατά πολύ γρήγορα, υποστηρίζοντας τους ιστούς του προσώπου και χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο υγιή όψη. Ακόμα πιο εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα έχουμε όταν χρησιμοποιηθούν νήματα άμεσης ανόρθωσης COG, που βελτιώνουν αισθητά την όψη πολλών περιοχών πάνω στο πρόσωπο και κοντά σε αυτό.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μετά την εισαγωγή των συγκεκριμένων νημάτων, ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό. Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Το αποτέλεσμα αυτό διαρκεί από 18 έως 24 μήνες χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης, που είναι υπεύθυνο για τη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

 

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP, η οποία ενδείκνυται για μαύρους κύκλους, ουλωτικές βλάβες ακμής, χαλαρό δέρμα, ρυτιδώσεις, ρινοπαρειακές αύλακες, τριχόπτωση και άλλα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στο δέρμα μας. Μέσα από τη συγκεκριμένη οδό, η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά νωρίτερα και για περισσότερο χρόνο.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να εγχυθεί συμπληρωματικά στις περιοχές όπου έχουν εφαρμοστεί τα νήματα, μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Σ’ αυτή την περίπτωση, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή (π.χ. ρινοπαρειακές) θα είναι πολύ λιγότερη, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Στο Opsi Derma Clinic,οι ιατροι και η ομάδα τους γνωρίζουν τόσο τα νήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες σας, όσο και τις δυνατότητες συνδυασμού αυτών με άλλες θεραπείες, για ένα υγιές, σφριγηλό και νεανικό στην όψη του δέρμα.