To Skin Pen είναι μια ελάχιστα επεμβατική και απόλυτα ελεγχόμενη μέθοδος άμεσης διαδερμίας (micro-pen-needling), η οποία εφαρμόζεται μέσω ενός πρωτοποριακού στυλό που λειτουργεί σαν γόμα. Με τη χρήση αυτού του στυλό, ο δερματολόγος έχει τη δυνατότητα να σβήσει από το δέρμα τις ρυτίδες, τα σημάδια, τις ουλές ακμής, τις ραγάδες ή το ανεπιθύμητο «πόδι της χήνας».

Στο OPSI DERMA CLINIC χρησιμοποιειται η μέθοδος του Skin Pen με επιστημονική ακρίβεια και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, η συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί τη νέα γενιά στον βελονισμό (needling) και το rolling του δέρματος, χωρίς το υψηλό κόστος και τα υψηλά επίπεδα επεμβατικότητας των μεθόδων λέιζερ. Αν λοιπόν υπάρχουν στο πρόσωπό μας σημάδια τα οποία παραμένουν εκεί ακόμα και μετά τη χρήση προσεγμένου μακιγιάζ, το Skin Pen μπορεί να «επιστρατευτεί» στην υπηρεσία της ομορφιάς μας.

Το επιστημονικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εν λόγω θεραπεία έχει το μέγεθος ενός χοντρού στυλό, το οποίο επιτρέπει στον πλαστικό χειρούργο μεγάλη ελευθερία κινήσεων και παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου τα οποία χρήζουν βελτίωσης και φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσει με ακρίβεια χιλιοστού τα ενοχλητικά σημάδια ακμής, τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες. Ακόμα, εξασφαλίζει μια αποτελεσματική επανόρθωση των ουλών που δημιουργούνται από τις χειρουργικές επεμβάσεις, από ατυχήματα ή από κάψιμο του δέρματος.

 

Πώς λειτουργεί;

Το στυλό της μεθόδου Skin Pen διαθέτει στην άκρη του κάποιες πολύ λεπτές και μικροσκοπικές βελόνες. Με αυτές τις βελόνες, που μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα σε βάθος 1 έως 2 χιλιοστά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και της εκάστοτε βλάβης, δημιουργεί στο δέρμα απειροελάχιστα μικρές οπές.

Στις τρυπούλες αυτές, το δέρμα αντιδράει όπως θα αντιδρούσε στην περίπτωση ενός μικροτραυματισμού: παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη για την φυσιολογική επούλωσή του. Εκμεταλλευόμενοι τα μικρά κανάλια που έχει δημιουργήσει ο μικροβελονισμός στο δέρμα, οι γιατροί εγχέουν στην δίοδο που έχει ανοίξει αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι πυροδοτούν την παραγωγή και την συγκέντρωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Μέσω δηλαδή της διαδερμίας που προκαλεί, το στυλό οδηγεί το δέρμα στη νεοκολλαγονογένεση, καταλήγοντας στην ανάπλαση, αλλά και τη σύσφιξή του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το κολλαγόνο αποτελεί ένα από τα δομικά συστατικά του δέρματος. Όσο περισσότερο κολλαγόνο εμπεριέχει, τόσο πιο ελαστική και καλύτερης υφής είναι η επιδερμίδα μας, ενώ τα σημάδια των ρυτίδων μειώνονται σημαντικά.

Με το πέρασμα του χρόνου, το κολλαγόνο στο δέρμα μας ελαττώνεται και η απουσία του είναι ορατή. Στο δερματολογικό κέντρο ΟPSI DERMA CLINIC, η επαναφορά του το δέρμα μας έχει αισθητά αποτελέσματα για την υγεία και τη λάμψη του, χωρίς να επηρεάζει καθόλου το υπόλοιπο πρόσωπο.

 

Τι μπορεί να διορθώσει;

Ως εργαλείο μιας ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας, το Skin Pen διαθέτει ένα τεράστιο εύρος δράσης, διορθώνοντας ποικίλα μικρά και μεγάλα αισθητικά προβλήματα.

 Τα κυριότερα από αυτά αφορούν στην αποκατάσταση:

Των ουλων ακμης και των εγκαυματων 100%
Των ουλων απο χειρουργικες επεμβασεις 100%
Των λεπτων ρυτιδων του προσωπου 100%
Του «ποδιου της χηνας» 100%
Των μαυρων κυκλων κατω απο τα ματια 100%
Των ραγαδων στο σωμα 100%

Παράλληλα, βοηθάει στην γενικότερη αισθητική βελτίωση προσώπου και σώματος. Ανανεώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, συσφίγγει το περίγραμμα του προσώπου και αναπλάθει το χαλαρωμένο δέρμα. Επιπλέον, μπορεί να ανορθώσει το λαιμό και να συσφίξει την ευαίσθητη περιοχή του ντεκολτέ.

 

Ποια είναι η ιδανική εποχή για θεραπεία με Skin Pen;

Μολονότι η θεραπεία Skin Pen μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες της εποχές του χρόνου, η ιδανική περίοδος είναι αυτή του χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της συγκεκριμένης μεθόδου, το δέρμα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

 

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Το Skin Pen είναι μια επαρκής θεραπεία για το «σβήσιμο» των ανεπιθύμητων σημαδιών του προσώπου. Την ίδια στιγμή, ο συνδυασμός του με τις θεραπείες του Fractional Laser και των Χημικών Peeling (και ιδίως η αλληλεπίδρασή του με αυτές στο σωστό χρόνο και στις σωστές αναλογίες), μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας.

 

Αποθεραπεία

Η ανάρρωση του δέρματος μετά το Skin Pen είναι πολύ γρήγορη και υπολογίζεται στις 1-2 ημέρες αποθεραπείας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας, όπως αυτή εφαρμόζεται στους κόλπους της OPSI DERMA CLINIC, είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα, η αυξημένη απαλότητα, η ελαστικότητα και η λάμψη που χαρίζει στο δέρμα μας διαρκεί για τα επόμενα 10 χρόνια, σαν ένα εισιτήριο διαρκείας στην ομορφιά.