Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο και τη συναντάμε τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Τις περισσότερες φορές, η αυξημένη τριχόπτωση πλήττει την αυτοπεποίθηση και έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την εικόνα μας.

Σε παθολογικό επίπεδο η τριχόπτωση χαρακτηρίζεται από αυξημένη απώλεια τριχών οι οποίες δεν αντικαθίστανται από νέες, γεγονός που οδηγεί σε αραίωση και κατ’ επέκταση σε αλωπεκία.

Και εξαιτίας της πολυπαραγοντικής φύσης της τριχόπτωσης, η διάγνωση και η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας αποτελεί κάθε φορά πρόκληση.

 

Θεραπεία Τριχόπτωσης:Mεσοθεραπεία

H μεσοθεραπεία είναι ίσως η αποτελεσματικότερη μέθοδος της σύγχρονης αισθητικής δερματολογίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και των αδύναμων μαλλιών.

 Η παραδοσιακή μεσοθεραπεία είναι η ετερόλογη. Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία, δημιουργείται ένα κοκτέιλ ουσιών από αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και υαλουρονικό οξύ,  το οποίο εγχύεται ενδοδερμικά με ανώδυνες μικρές ενέσεις, ανανεώνοντας τον ιστό της περιοχής,

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα, και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Λέγοντας αυτόλογη εννοούμε υλικό που προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ουσιαστικά, μέσω μιας απλής διαδικασίας αιμοληψίας, λαμβάνουμε μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Μέρος του εν λόγω υλικού, αφού εμπλουτιστεί με ενεργοποιητές των αιμοπεταλίων χρησιμοποιείται για τη λεγόμενη αυτόλογη μεσοθεραπεία. Ουσιαστικά, μ’ αυτή τη μέθοδο αξιοποιούμε το ίδιο το πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Και μάλιστα, λόγω της αυτόλογης φύσης της μεθόδου, ελαχιστοποιούνται και οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων, αυτοανοσίας κ.ο.κ.

 

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Το PRP βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων και στα συστατικά του πλάσματος και τα λευκά αιμοσφαίρια που περιέχονται στο αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Τα τελευταία χρόνια, βρίσκει εφαρμογή στην αντιμετώπιση των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, όπως η ανδρογενετική αλωπεκία, οι οποίες εμφανίζονται και σε άνδρες και σε γυναίκες. Μέσω της αυτόλογης μεσοθεραπείας, ενισχύεται ουσιαστικά η αναπαραγωγή των κυττάρων του θύλακα της τρίχας, ως εκ τούτου αναζωογονούνται και γίνονται ξανά πιο δυνατά τα μαλλιά.

Όπως περιγράψαμε και πριν, η εν λόγω μέθοδος πραγματοποιείται με τη χορήγηση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενή. Η ποσότητα αίματος που λαμβάνεται φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, τα οποία περιέχουν τους αυξητικούς παράγοντες και στη συνέχεια, το εμπλουτισμένο πλάσμα εγχέεται υποδορίως στο τριχωτό της κεφαλής, μέσω ενός  εξειδικευμένου εργαλείου μεσοθεραπείας..

Η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων για την αποκατάσταση των μαλλιών προάγει τη φυσική ανάπτυξη της τρίχας, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τα αδύναμα τριχοθυλάκια, κάνοντάς και πάλι υγιή και δυνατά. Την ίδια στιγμή, σταματά τη διαδικασία της τριχόπτωσης, μειώνοντας την υφιστάμενη φλεγμονή και βελτιώνοντας την όψη και την ποιότητα των αδύναμων και ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι ορατά σχεδόν αμέσως και δεν συνοδεύονται από πόνο ή παρενέργειες. Άμεσα η τριχόπτωση σταματάει και εκεί όπου υπάρχει αραίωση, αρχίζουν να εμφανίζονται νέες, υγιείς και πυκνές τρίχες.

Η διάρκεια του PRP εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος και τον ρυθμό με τον οποίο πραγματοποιείται η τριχόπτωση. Κατά μέσο όρο, για να ολοκληρωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα, απαιτούνται γύρω στις 6 συνεδρίες, μία κάθε μήνα!

 

Ετερόλογη μεσοθεραπεία

Η ετερόλογη ενέσιμη μεσοθεραπεία βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, μέσω βιταμινών και αμινοξέων, τα οποία δυναμώνουν και θρέφουν την ταλαιπωρημένη τρίχα.

Τα αδύναμα μαλλιά και η έντονη τριχόπτωση  είναι συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες. Η ετερόλογη μεσοθεραπεία προσφέρει ορατά αποτελέσματα στο πρόβλημα της τριχόπτωσης, ανώδυνα, αναίμακτα και με ασφάλεια, σε αντίθεση με την παραδοσιακή θεραπεία εμφύτευσης, βοηθώντας στη θρέψη της τρίχας και συμβάλλοντας στην εκ νέου ανάπτυξη των τριχοθυλάκων.

Το ειδικό κοκτέιλ βιταμινών, αυξητικών παραγόντων, αμινοξέων, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, μινοξιδίλης, αντιοξειδωτικών και άλλων δραστικών συστατικών ενισχύει και θρέφει την τρίχα. Την ίδια στιγμή, βελτιώνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, εξασφαλίζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναδημιουργία των μαλλιών, και επιτρέπει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, η οποία ενεργοποιείται από τα πολλαπλά τσιμπήματα. Η θεραπεία διαρκεί 45-50’ και για την ολοκλήρωσή της συνήθως απαιτούνται 5 συνεδρίες, 1 μηνιαίως.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Opsi Derma Clinic  σας παρέχει ιατρική διάγνωση, ασφαλή πρόγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία τριχόπτωσης, για άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Καλέστε μας τώρα και ενημερωθείτε πλήρως για τη μέθοδο.