Το Fractional Laser είναι ένα καινοτόμο τελευταίας τεχνολογίας Laser που συνδυάζει τις δυνατότητες παλαιότερων επεμβατικών και μη επεμβατικών Laser με συνέπεια τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και τα πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Πού στοχεύει και με ποιο τρόπο

Στοχεύει στην εξάλειψη κηλίδων, ουλών ακμής, ραγάδων δέρματος και ρυτίδων με την ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου εξαφανίζοντας κάθε λογής σημάδια του χρόνου.

Τo Fractional laser βασίζεται στην κατάλυση που προκαλει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες ρυτίδες, πανάδες και σύσφιξη. Δηλαδή, μικρές δέσμες laser εφαρμόζονται στο δέρμα, ενώ τμήματα του δέρματος ανάμεσα στις δέσμες μένουν ανέπαφα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αλληλεπιδρά το υγιές δέρμα με το δέρμα που έχει υποστεί την επέμβαση οδηγώντας στην τελική ανάπλαση.

 

Πώς ενεργεί

Το Fractional laser ένα Laser που βασίζεται στην αρχή λειτουργίας του Laser CO2 που είναι δοκιμασμένο επί δεκαετίες στην κοσμηματολογία. Ονομάζεται έτσι  γιατί η ακτίνες του Laser διαχωρίζονται σε εκατοντάδες μικροσκοπικές δέσμες (fractions) που σαρώνουν επιλεκτικά το δέρμα μας αφήνοντας γύρω υγιή ιστό από τον οποίο ξεκινά η διαδικασία της επούλωσης.  Έτσι, ηίδια η επιδερμίδα οδηγείται κατά καποιον τρόπο σε παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με φυσικό τρόπο με αποτέλεσμα ένα δέρμα πιο νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό.

Τι πετυχαίνει το Fractional Laser;

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΥΛΩΝ ΑΚΜΗΣ 100%
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΡΑΓΑΔΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 100%
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ 100%
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ, ΟΥΛΩΝ 100%

Εξάλειψη ουλών ακμής με Fractional Laser

Οι ουλές της ακμής που αποτελούσαν για χρόνια ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στην κοσμητική δερματολογία λύθηκε. Πριν λίγα χρόνια, όσοι έπασχαν από κυστική ακμή ήταν καταδικασμένοι να έχουν ουλές και σημάδια. Όχι όμως τώρα. Το Fractional Laser φέρνει τη λύση, αφήνοντας ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματός μας εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ξαναδημιουργεί τον ιστό κάτω από αυτήν. Το δέρμα  ξαναγεννιέται, οι ουλές σβήνουν και αποκτούμε λαμπερό, φωτεινό και λείο δέρμα.

Απαιτούνται 4 με 5 συνεδρίες ανά 4 εβδομάδες.

 

Εξάλειψη ραγάδων δέρματος με Fractional Laser

Το 90% των γυναικών και το 60% των ανδρών είναι γνωστό πως στη ζωή τους θα εμφανίσουν στο δέρμα τους λευκές ή κόκκινες ραγάδες ή ραβδώσεις. Αυτές δεν είναι παρά ουλές κάτω από την επιδερμίδα που δημιουργούνται σε απότομη αύξηση της τάσης του δέρματός μας, π.χ. σε απότομη αύξηση του σωματικού μας βάρους, απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία, εγκυμοσύνη. Το Fractional Laser αποτελεί και πάλι τη λύση. Όταν είναι κόκκινες η εξαφάνισή τους είναι απλή υπόθεση 2 ή 3 συνεδριών. Και στις λευκές ραγάδες έχουμε θεαματικά αποτελέσματα με 6 έως 8 συνεδρίες. Το δέρμα μας ξαναχτίζεται από την αρχή και κάθε ραγάδα ή ουλή σβήνει. Ταυτόχρονα με το Fractional Laser   επιτυγχάνεται και σύσφιξη του δέρματος και βελτίωση της χαλάρωσης. 

 

Αντιγήρανση με Fractional Laser

To Fractional Laser είναι η κορυφαία θεραπεία αντιγήρανσης που έχει να επιδείξει η κοσμητική δερματολογία σήμερα. Κάνει resurfacing της επιδερμίδας χωρίς να την ξεφλουδίζει. Οι εκατοντάδες μικροσκοπικές λεπτές δέσμες Laser  εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ξυπνώντας τους ινοβλάστες που είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη στο δέρμα μας. Επιτυγχάνουμε έτσι βαθιά ανάπλαση του δέρματός μας, ενώ λεπτές ρυτίδες και γραμμές σβήνουν. Οι πιο βαθιές ρυτίδες λειαίνουν και το δέρμα μας γίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Είναι ιδανική θεραπεία για τη φωτογήρανση καθώς εκτός από ανάπλαση σβήνει τις καφέ κηλίδες και κάνει σύσφιξη του δέρματος.

Απαιτούνται 4 περίπου θεραπείες ανά 4 εβδομάδες.

 

Αντιμετώπιση χαλάρωσης, κυτταρίτιδας, ουλών με Fractional Laser

To Fractional Laser επιτυγχάνει σύσφιξη του δέρματος. Είναι ιδανικό για την περιοχή της κοιλιάς π.χ. μετά από εγκυμοσύνη, τα μπράτσα, τον λαιμό, τους γλουτούς και τους μηρούς. Ουσιαστικά το δέρμα μας αναδομείται και το νέο δέρμα έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» της κυτταρίτιδας βελτιώνεται κατά πολύ και το περίγραμμα του σώματος επαναπροσδιορίζεται.

Επίσης διορθώνονται ουλές από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις ή τραύματα καθιστώντας τις αισθητικά πιο αποδεκτές.

 

 Γιατί να το επιλέξεις

Το Fractional Laser, ως μόνη και αποκλειστική θε­ραπεία, θεωρείται η δημοφιλέστερη μεταξύ των επωνύμων για express αποτελέσματα πριν από μεγάλα πάρτυ! Βέβαια, για να κάνεις μία ακόμη πιο λαμπερή εμφάνιση σε κάθε πάρτι ή έξοδο, η ανα­νέωση του προσώπου σου με Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλες θεραπείες όπως χημικά peelings, δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, μεσοθεραπείες, botox και εμφυτεύματα υαλουρονι­κού οξέος με άριστα αποτε­λέσματα. Μετά τη συνεδρία επιστρέφεις άμεσα στις δραστηριότητές σου, με το πιο ανανεωμένο look που είχες ποτέ.

 

Προετοιμασία για την θεραπεία

Η διαδικασία προετοιμασίας γίνεται άνετα στο ιατρείο με χρήση μόνο αναισθητικής αλοιφής. Η αλοιφή απλώνεται στο πρόσωπο (ή στο ανάλογο σημείο εφαρμογής) και μετά από μισή ώρα μπορεί κανείς να κάνει τη διαδικασία του fractional laser, η οποία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

 

Μετά την θεραπεία

Το άτομο, που έχει δεχθεί τη θεραπεία αισθάνεται μία αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για λίγες ώρες μετά. Το δέρμα μπορεί να  είναι ερεθισμένο και με λίγο οίδημα για την επόμενη μέρα. Όμως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει make up και να παρουσιαστεί στο περιβάλλον του.

Εάν η θεραπευτική προσέγγιση επιλεγεί να είναι πιο έντονη, τότε μπορεί να χρειαστούν 2-3 ημέρες, γι’ αυτήν την εμφάνιση, που συνήθως είναι ένα σαββατοκύριακο. Αυτό βέβαια γίνεται κατόπιν συμφωνίας, πριν τη διαδικασία.

Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τις επόμενες μέρες και μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα του δέρματος. Αυτό μπορεί εύκολα να καλυφθεί με μία κρέμα ενυδάτωσης και makeup.