H θεραπεία Cavitation είναι μια μη επεμβατική θεραπεία για την εξάλειψη του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Στοχεύει στην αποδόμηση των λιποκυττάρων που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα μας και εγγυάται άμεσα αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Στην εποχή μας, εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο βλέπουν την κυτταρίτιδα σαν τον «μεγάλο μπαμπούλα» που απειλεί την εικόνα του σώματός τους. Το ίδιο ισχύει και για το τοπικό πάχος, που εμφανίζεται τόσο σε άντρες και γυναίκες οι οποίοι δεν έχουν απαραίτητα παραπανίσια κιλά, αλλά μια τάση να παχαίνουν σε συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που τους οδηγεί σε ένα ανομοιογενές σώμα.

Ως μία από τις τελευταίες λέξεις της ιατρικής επιστήμης, η τεχνολογία Cavitation-RF θεωρείται σήμερα η πλέον αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την απώλεια του τοπικού πάχους. Χωρίς τομές ή ουλές και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, στοχεύει άμεσα στην αποδόμηση των λιποκυττάρων ανδρών και γυναικών.

Η εφαρμογή της στο OPSI DERMA CLINIC από επιστημονικο προσωπικο, εγγυάται την απώλεια πόντων και τη βελτίωση της επιδερμίδας από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

 

Πώς εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Πρωτού εξηγήσουμε συνοπτικά τα βήματα της θεραπείας Cavitation, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα αίτια εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο σώμα μας.

Για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, που εκδηλώνεται με την όψη «φλούδας πορτοκαλιού» έχουν ενοχοποιηθεί πολλοί παράγοντες. Μολονότι κανένας δεν οδηγεί μεμονωμένα στην κυτταρίτιδα, ο συνδυασμός τους έχει εμφανή αρνητικά αποτελέσματα στο σώμα μας. Oι κυριότεροι παράγοντες εμφάνισης κυτταρίτιδας είναι:

 • H καθιστική ζωή. Άτομα με περιορισμένη φυσικά δραστηριότητα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κυτταρίτιδα από άτομα με έντονη κινητικότητα.
 • Τα αντισυλληπτικά χάπια. Περιέχουν οιστρογόνα, τα οποία συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους και την κατακράτηση υγρών.
 • Οι ορμονικές διαταραχές και οι ορμονοθεραπείες. Οι ανωμαλίες που πολλές φορές αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα. Το ίδιο ισχύει και για τις απόπειρες αντιμετώπισής τους.
 • Η εγκυμοσύνη. Τα φαινόμενα ορμονικών μεταβολών είναι συνηθισμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ παράλληλα η κακή κυκλοφορία του αίματος ευνοεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, η κυτταρίτιδα υποχωρεί λίγο μετά τη γέννα.
 • Η κακή διατροφή. Μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και φτωχή σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού λίπους και κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Επίσης η υπερβολική κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών, ζάχαρης και αλκοόλ σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση νερού, είναι μία από τις βασικές αιτίες εκδήλωσης της κυτταρίτιδας.
 • Η κληρονομικότητα.
 • Το άγχος.

Να σημειωθεί εδώ ότι η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη όσο μια γυναίκα μεγαλώνει, καθώς με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.

 

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία;

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η θεραπεία Cavitation είναι μη επεμβατική, δηλαδή πραγματοποιείται χωρίς νυστέρι.

Στο ξεκίνημα της εφαρμογής της, η θεραπευτική δύναμη των υπερήχων Cavitation δημιουργεί μικρές φυσαλίδες αέρα στο εσωτερικό των λιποκυττάρων. Οι εν λόγω φυσαλίδες ενώνονται και σπάνε, προκαλώντας τη λύση των λιποκυττάρων.

Το επόμενο βήμα αφορά στην απομάκρυνση του υγροποιημένου λίπους με τη λεμφική κυκλοφορία. Η δράση του Cavitation ενισχύεται μέσα από την πολύτιμη συμβολή των ραδιοσυχνοτήτων RF, οι οποίες χρησιμοποιούνται επί σειρά ετών στην αισθητική δερματολογία, βοηθώντας στην παραγωγή κολλαγόνου με στόχο τη σύσφιγξη του δέρατος.

Στο τελευταίο στάδιο, με τη βοήθεια της ενσωματωμένης ειδικής κεφαλής Vacuum που διαθέτει το σύστημα Cavitation – RF, πραγματοποιείται στο σώμα ένα δυνατό λεμφικό μασάζ που έχει σαν αποτέλεσμα την οξυγόνωση των ιστών, την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την αποβολή των τοξινών.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί από30έως 50 λεπτά.

 

Πού εφαρμόζεται;

Όπως εξηγεί η κυρια Ντάση, τα πιο συνηθισμένα σημεία εφαρμογής της θεραπείας Cavitation είναι οι μηροί, οι κνήμες, οι γλουτοί, τα χέρια, η μέση και η κοιλιά.

Απευθύνεται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες, ενώ η χρήση της δε συνιστάται σε εγκύους και άτομα που πάσχουν από διαβήτη ή νεφροπάθειες.

 

Αποτελέσματα

Η μέθοδος Cavitation έχει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα στο σώμα μας, τα οποία παρατηρούνται από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Τα βασικότερα από αυτά είναι:

 

 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Μείωση του τοπικού πάχους
 • Μόνιμη εξάλειψη μας κυτταρίτιδας
 • Άμεση αποθεραπεία
 • Βελτίωση μας κυκλοφορίας του αίματος
 • Δράση στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος

 

Συνδυασμοί

Η θεραπεία Cavitaton είναι η πλέον κατάλληλη για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Ωστόσο ο συνδυασμός της με άλλες θεραπείες, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα για το σώμα μας.

Συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζεται με:

Μεσοθεραπεiα Λιπoλυσης 100%
Laser Λιποαναρρoφηση Smartlipo 100%
Κρυολιπoλυση 100%
Νηματα Σωματος PDO 100%

Aποθεραπεία

Μετά την πρώτη συνεδρία, ενδέχεται να παρατηρηθεί ήπιο οίδημα στην περιοχή, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό και υποχωρεί μόνο του μετά από κάποιες ώρες.

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της OSPI DERMA CLINIC εξασφαλίζει μια ευχάριστη και αποδοτική θεραπεία, αντιμετωπίζοντας ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα για τον σύγχρονο κόσμο άμεσα και αναίμακτα.