Γνωστή και ως «λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι», η θεραπεία Cryolipolysis μας απαλλάσσει από τα ψωμάκια της μέσης καθώς και το συσσωρευμένο λίπος της κοιλιάς, των γλουτών, των μηρών και των γαμπών. Χρησιμοποιείται εκτενώς σε περιοχές όπου το υποδόριο στρώμα είναι ιδιαίτερα παχύ, όταν τα αποτελέσματα της σωστής διατροφής και της σωματικής άσκησης δεν επαρκούν.

Η ελληνική αλλά και η διεθνής ορολογία της θεραπείας, οφείλει το όνομά της στην ιατρική ανακάλυψη της επίδρασης του ψύχους στο λιπώδη ιστό, χωρίς να βλάπτει το δέρμα, τους γειτονικούς ιστούς ή τα αγγεία.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η θεραπεία Cryolipolysis είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προτιμάται από άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.  Σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή και τη σωστή άσκηση, προσφέρει στο σώμα μας θεαματικά αποτελέσματα.

Πρωτού προχωρήσουμε στους τρόπους με τους οποίους εκτελείται, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν στοχεύει στην απώλεια σωματικού βάρους. Ουσιαστικά, αυτό που πετυχαίνει είναι να σμιλεύει το σώμα και να προσφέρει μείωση τοπικού λίπους, δηλαδή πόντων.

 

Πώς γίνεται;

Στο OPSI DERMA CLINIC, η θεραπεία Cryolipolysis πραγματοποιείται από γιατρο με απόλυτη γνώση του αντικειμένου, συνέπεια και φροντίδα. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και αναίμακτη, προσφέροντας μόνιμα αποτελέσματα λιπόλυσης χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης των επιπλοκών που συνδέονται με τις χειρουργικές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία πραγματοποιείται στο ιατρείο, μια ειδική κεφαλή προκαλεί τοπική αναρρόφηση και ο ασθενής αισθάνεται τη περιοχή του δέρματός του στην οποία θέλει να επέμβει να ψύχεται ευχάριστα.

Στοχεύοντας απευθείας στα συσσωρευμένα λιποκύτταρα, η θεραπεία αξιοποιεί τις ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες (από 15 έως 0 βαθμούς Κελσίου), ώστε να προκαλέσει την κρυσταλοποίησή τους και κατ’ επέκταση τη λύση τους, με απόλυτη ασφάλεια. Εν συνεχεία, τα νεκρά πλέον λιποκύτταρα αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό μας μέσω της λεμφικής οδού. Τα εναπομείναντα λιποκύτταρα, οδηγούνται και αυτά με τη σειρά τους σε συρρίκνωση, μειώνοντας το στρώμα του λίπους και αποκαλύπτοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μέχρι πρότινος μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο με τις «παραδοσιακές» επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής και λιποαναρρόφησης.

Κάθε συνεδρία Cryolipolysis διαρκεί από 35 έως 40 λεπτά. Η συχνότητα που συστήνουν οι γιατροί για είναι μία φορά τον μήνα, εκτός κι αν υπάρχουν λόγοι για πιο αραιές θεραπείες.

 

Αποτελέσματα

Η θεραπεία Cryolipolysis αντικαθιστά επάξια την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, με μια πρωτοποριακή τεχνολογία επιστημονικής ακριβείας.

Τα αποτελέσματά της συνδέονται με την καταστροφή των λιποκυττάρων από περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση λίπους, όπως είναι συνήθως τα πλάγια της κοιλιάς και το στομάχι, αναίμακτα και χωρίς κίνδυνο.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μόνιμα. Για την τελειοποίησή τους απαιτείται ένα διάστημα 2 έως 3 μηνών, κατά το οποίο το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται φυσικά και σταδιακά από τον οργανισμό μας.

 

Συνδυασμοί

Η Cryolipolysis είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους. Τα παραπάνω αισθητικά αποτελέσματα όμως, μπορούν να επιτευχθούν στο μέγιστο βαθμό μέσα από το συνδυασμό με άλλες δημοφιλείς επιστημονικές θεραπείες όπως:

 

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Laser Λιποαναρρόφηση Smartlipo

Cavitation – RF

Νήματα Σώματος PDO

 

Ποια είναι η ιδανική εποχή;

Κάθε περίοδος του χρόνου είναι κατάλληλη για τη θεραπεία Cryolipolyis. Ωστόσο, λόγω του ότι σχετίζεται άμεσα με τη σιλουέτα μας, υπάρχει μια αύξηση του ενδιαφέροντος την περίοδο της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την περίοδο αυτή υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση του σώματος.

 

Αποθεραπεία

Η Cryolypolisis είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος για να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος και να βελτιώσουμε ριζικά τη σιλουέτα μας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, κάποιες φορές παρατηρείται στο σώμα μας ήπια ερυθρότητα, οίδημα ή και εκχύμωση, λόγω της αρνητικής πίεσης που ασκείται στη περιοχή. Τα παραπάνω πιθανά συμπτώματα υποχωρούν μέσα στις επόμενες ώρες και επιστρέφουμε χωρίς ενοχλήσεις στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Το μασάζ στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε η μέθοδος, καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού συστήνονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αποβολή των λιποκυττάρων. Επιπλέον, η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στο OPSI DERMA CLINIC, είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε ένα άψογο αποτέλεσμα με μια καθ’ όλα ευχάριστη εμπειρία θεραπείας, που έχει εμφανή θετική επίδραση στο σώμα και την αυτοπεποίθησή μας.